RentNGo Bucuresti Rent a car aeroport Bucuresti – 0729 80 8000

Despre masina inchiriata

03.19.2012 · Posted in Diverse
Pocket

Iti amintesti vremurile cand te sfatuiau parintii sa lasi lucrurile asa cum le gasesti si sa te porti cu lucrul altuia ca si cand ar fi al tau?

E un sfat valabil si in cazul unei masini inchiriate, daca vrei sa dovedesti ca esti binecrescut si nu doresti sa platesti in plus. In primul rand, inainte sau dupa ce semnezi contractul de inchiriere a masinii, informeaza-te:

–          cum se deschide capota;

–          unde se afla roata de rezerva, trusa medicala, triunghiul si vesta reflectorizanta;

–          la ce serveste fiecare buton de la bord;

–          ce semnifica luminile aprinse la bord;

–          daca alimentarea se face cu benzina sau motorina.

Masina inchiriata este livrata cu rezervorul plin, in stare buna de functionare, curata in interior si exterior, cu actele (talon, RCA, CASCO) in ordine si tot asa trebuie returnata. Contractul de inchiriere contine atat drepturile cat si obligatiile care revin partilor, asa ca e bine sa-l citesti cu atentie. Nu uita data si ora la care trebuie sa restitui autovehiculul, pentru ca intarzierile se taxeaza. Daca totusi apar situatii neprevazute, anunta compania de rent-a-car,  in caz contrar masina este declarata la Politie ca fiind furata. Nu lasa masina descuiata sau geamurile deschise. Obiectele de valoare (geanta, telefon, laptop, actele, chiar si fata casetofonului) trebuie ferite (de preferat in portbagaj sau, mai bine, ia-le cu tine cand cobori).

Opreste automobilul si verifica orice zgomot sau miros neobisnuit. In cazul in care se aprinde un bec de avarie la bord sau ai nefericirea de a face pana de cauciuc:

–          opreste intr-un refugiu sau cat mai aproape de marginea soselei;

–          nu lasa masina descuiata cand cobori sau cheile in contact;

–          fizeaxa triunghiurile avertizoare la o distanta de siguranta;

–          afla cauza avariei, e posibil sa fie arsa o simpla siguranta pe care s-o poti inlocui (daca ai intrebat la sediul rent a car unde-i tabloul de sigurante si unde se afla rezervele);

–          daca trebuie sa montezi rezerva, nu uita sa asezi cauciucul defect, levierul si cricul la locul lor);

–          pentru probleme care nu pot fi rezolvate pe loc, suna la numarul de asistenta permanenta al firmei de inchiriere (il gasesti in contract).

Daca vei conduce prudent, preventiv, respectand regulile de circulatie, nu vei avea probleme. Masinile inchiriate sunt verificate si livrate in buna stare. Interesul firmei de inchiriere este sa ai o calatorie placuta, linistita si sa apelezi oricand cu incredere la serviciile rent a car.

Comments are closed