RentNGo Bucuresti Rent a car aeroport Bucuresti – 0729 80 8000

Cum te descurci in Bucuresti cu o masina inchiriata

01.18.2012 · Posted in Bucuresti
Pocket

Traficul din Bucuresti nu are nevoie de prea multe descrieri. Este de notorietate aglomeratia, graba si lipsa de rabdare a soferilor, lipsa locurilor de parcare si altele. Totusi mai mult de 800000 de soferi ajung in fiecare zi la serviciu sau acasa in siguranta. Cum fac ei?
Venind din alt oras unde traficul este mult mai linistit, multe din „regulile nescrise” ale supravietuirii in traficul bucurestean nu sunt asa de evidente.  In plus se adauga si stresul de a calatori cu o masina inchiriata, chiar daca asigurarea acopera orice incident care nu a avut loc din vina ta. Prin urmare, cum poti sa te descurci mai bine in Bucuresti si care sunt acele reguli nescrise pe care trebuie sa le ai in vedere cand conduci o masina inchiriata in Bucuresti?
Poate cel mai important lucru, care te va ajuta cel mai mult, este sa iti stii traseul. Daca ai o harta mentala a traseului cu cateva puncte de reper pe care trebuie sa le urmaresti, iti va fi mult mai usor sa selectezi banda necesara astfel incat sa nu fii claxonat si sa fi nevoit sa te strecori printre masini. Daca ai un GPS iti va fi mult mai usor. Trebuie sa stii ca de  multe  ori numele strazilor este greu de citit sau de gasit, ascuns pe cladiri mai vechi sau in spatele copacilor. De asemnea trebuie sa mai stii ca nici chiar Bucurestenii nu stiu denumirile tuturor strazilor asa ca daca esti nevoit sa intrebi, intreaba mai degraba cum poti ajunge in cartierul sau zona respectiva, urmand sa intrebi apoi de o strada sau o cladire anume.
Inainte de a intra pe o strada principala de pe o strada laturalnica asigura-te ca ceilalti soferi te-au vazut si nu te astepta sa se opreasca sa te lase pentru ca este posibil sa astepti minute in sir. In schimb incearca sa fii mai curajos si sa „fortezi ” putin intrarea ducand doar putin botul masinii pe strada principala, declarandu-ti intentia ca vrei sa intri in coloana si ca esti decis sa o faci.
Pastreaza intodeauna o distanta suficienta fata de cel din fata. Soferii pot fi imprevizibili. De asemenea uita-te mereu in oglinzile laterale. Este posibil sa apara motociclisti sau vreun sofer mai „indraznet” care vrea sa depaseasca coloana.
Evita cele mai aglomerate ore. Intre ora 8:30 si 9:30 Bucurestiul este extrem de aglomerat pe strazile care duc spre centru si la intrarile prin marile artere, fiind posibil sa astepti si cate o ora sau doua in trafic.De asemenea seara intre 17:30 si 19:00 sunt de evitat sensurile care duc spre periferii sau zonele rezidentiale. Cu siguranta mai bine te opresti la o cafea decat sa stai inutil in trafic.
Nu parca niciodata in locurile unde nu vezi cel putin alte 3-4 masini parcate. Inseamna ca in acel loc se ridica masini. Ziua intre ora 09:00 si 16:00 poti parca si pe locurile platite din spatele blocurilor, dar ai grija sa nu uiti masina acolo. Este foarte recomandat sa lasi intotdeauna pe parbriz un numar de telefon la care poti fi contactat atunci cand parchezi undeva unde nu esti sigur daca blochezi pe cineva sau nu. Nu lasa nimic de valoare la vedere in masina si ia-ti un punct de reper dupa ce ai parcat masina ca sa fii sigur ca o gasesti repede.
Trebuie sa stii ca benzinariile nu sunt foarte frecvente in zonele centrale si, daca exista, sunt de obicei destul de ascunse pentru cineva care nu cunoaste orasul, deci asigura-te ca ai rezervorul suficient de plin.
In Bucuresti, uneori drumurile laturalnice, printre blocuri pot fi mai rapide decat buldevardele mari, mai ales in timpul orelor de varf, insa nu este o regula generala. Din pacate GPS-ul te va duce intotdeauna pe drumurile cele mai circulate.
Cel mai important este sa nu te lasi intimidat de claxoane sau diverse sicanari. Mergi in ritmul tau, acela in care simti ca poti controla masina usor si te poti orienta. Cei care vor sa mearg amai repede te pot depasi oricand.
Alege de la firma de inchirieri auto masina confortabila, de oras, cu un consum mic si totul va fi floare la ureche.

Comments are closed