RentNGo Bucuresti Rent a car aeroport Bucuresti – 0729 80 8000

Pot sa imprumut o masina inchiriata?

11.23.2011 · Posted in Conditii rent a car
Pocket

In momentul in care ai o masina la dispozitie si unul din cei mai buni prieteni iti spune ca are nevoie sa ajunga undeva rapid, ai doua solutii: sa il conduci sau sa ii imprumuti masina.

Trecand peste celebrul “masina nu se imprumuta”, daca ai apelat la o firma de inchirieri masini probabil ca iti spui “ei bine, nu este masina mea, deci pot sa o dau linistit”. Doar ai si asigurare, nu?

Lucrurile nu stau chiar asa. In contractele de inchiriere este specificat clar ca nu ai voie sa instrainezi masina unei terte persoane. Daca te gandesti ca nimeni nu va afla, mai gandeste-te o data.

In orice moment exista riscul unui accident, iar persoana care s-a aflat la volan este raspunzatoare in fata legii. Fata de contractul de inchiriere este insa responsabil cel care a semnat iar in cazul unui eveniment nefericit, orice avarie este raportata catre compania de rent a car impreuna cu dovada de la politie unde se va vedea clar cine a fost la volan in momentul incidentului.

In astfel de situatii, titularul contactului va pierde garantia iar in cazul unor avarii, polita Casco este posibil sa nu acopere daunele realizate de alta persoana ceea ce inseamna bani seriosi scosi din buzunar.

Chiar daca nu are loc un incident cu avarii, ganditi-va ca orice depasire de viteza poate fi detectata de un radar caz in care politia va cere companiei de rent-a-car datele soferului. In plus, chiar daca totul a decurs bine, dar compania de rent-a-car afla ca masina a fost instrainata, este foarte posibil sa vi se opreasca garantia. Mai trebuie luat in considerare si cazul, mai putin probabil ce-i drept, in care masina dispare, Dvs. veti fi responsabil.

Totusi, daca stiti ca pe durata inchirierii unui autovehicul va trebui sa instrainati masina de inchiriat unei persoane – mai ales cand planificati un drum lung – specificati acest lucru companiei de inchirieri pentru a prelua datele acelei persoane – sau acelor persoane – si pentru a semna clauzele contractuale aditionale. O garantie suplimentara relativ mica va poate elimina riscul de a plati mai mult in cazul in care va reiesi ca o alta persoana a condus autovehicolul pe perioada derularii contractului de inchiriere auto.

Comments are closed