RentNGo Bucuresti Rent a car aeroport Bucuresti – 0729 80 8000

Rent a car de weekend

02.23.2012 · Posted in Brasov
Pocket

Ti-ai planificat un week-end la munte, dar masina ta a ajuns in service? Nicio problema.  Nu trebuie sa iti anulezi planurile. Pentru astfel de cazuri exista rent a car. Ai chiar si variante: poti inchiria masina din orasul tau sau poti merge cu trenul pana intr-o statiune si acolo sa inchiriezi masina dorita (eventual rezervata din timp, prin telefon ori pe internet).
Inainte de a pleca la drum, citeste atent contractul de inchiriere, verifica modul de functionare al masinii. Daca nu-ti plac surprizele, alege aceeasi marca de automobil pe care o conduci frecvent. E bine sa ai in vedere si consumul de combustibil, tractiunea ( daca este iarna, cauta tractiune pe fata sau integrala), capacitatea (in functie de numarul de persoane si bagajele pe care le iei cu tine) si puterea masinii.
Iata si o propunere pentru un circuit de week-end la munte:
Plecarea este din Bucuresti, cu iesire pe la Chitila, prin Racari, pe DN 7,apoi pe DN 71 spre Targoviste. Aici poti face o pauza pentru a vizita Curtea Domneasca ce cuprinde Turnul Chindiei ridicat pe vremea lui Vlad Tepes, Muzeul Tiparului si ruinele Palatului Domnesc, dar si Gradina Zoologica din Parcul Chindiei. Cei care iubesc animalele rare pot alege varianta Bucuresti-Buftea-Finta-Adanca-Targoviste, DN 1A, si se pot opri la rezervatia de zimbri de la Bucsani (sat Ratoaia). Atentie, exista aproximativ 4km de drum forestier, iar masina inchiriata trebuie returnata in buna stare.
De la Targoviste mergi mai departe pe DN 72A pana la Campulung, apoi pe DN 73, traversand culoarul Rucar-Bran pana la Rasnov sau Brasov. Pe traseu intalnesti microrelief carstic la Cetateni, biserica sapata in stanca de la Namaesti, Casa Memoriala George Toparceanu din Namaesti, Mausoleul Mateias de la Valea Mare(Pravat).
Daca te opresti peste noapte in zona Moeciu, Fundata sau Bran, ai parte de un peisaj mirific de munte, dar si de conditii foarte bune de cazare la preturi pentru toate buzunarele. Un avantaj este ca, in cele mai multe cazuri, masina pe care ai inchiriat-o si de care esti raspunzator se poate parca in curtea pensiunii, fiind in siguranta.
In aceasta zona sunt trasee minunate pe care le poti strabate pe jos sau cu masina: Cheile si pestera Dambovicioara, Cheile Zarnestilor din rezervatia naturala. Nu trebuie ratate nici Castelul Bran si Cetatea Rasnov.
Ruta de intoarcere este prin Rasnov-Paraul Rece–Predeal si apoi pe DN 1 spre Busteni-Sinaia-Ploiesti-Bucuresti. Nu uita sa cuprinzi in program partiile de schi recent modernizate de la Busteni si Sinaia, telecabina de la Busteni, Casa Memoriala George Enescu si Palatul Peles din Sinaia, Castelul Iuliei Hasdeu si Casa Memoriala Nicolae Grigorescu din Campina sau Muzeul Ceasului din Ploiesti.
Ar fi bine sa nu-ti lipseasca aparatul de fotografiat si lamaile, caci traseul e minunat, dar plin de pante si curbe (mai putin cei aproximativ 100 de km pe DN 1 intre Campina si Bucuresti).
Ai si alternative: fie pe ruta Ploiesti-Valeni de Munte-Cheia –Brasov (inchirieri auto brasov); fie Targoviste-Cota 1000-Sinaia sau te poti abate pentru a vizita Lacul Sarat de la Telega (la 10km de Campina) ori barajul Paltinu de pe Valea Doftanei (la 20km de Campina).
Daca n-o sa poti vedea toate obiectivele turistice propuse, nu uita ca exista varianta inchirieri masini si pentru week-end-ul urmator.

Comments are closed